Wat zijn groen daken

Wat zijn groene daken / sedum begroeiing? Een groen dak of een dak met sedum begroeiing is een plat of schuin (deel van een) dak dat is bedekt met sedum planten en eventueel kruiden of andere bodembedekkende vaste planten. Dit kan worden toegepast op schuine daken en platte daken maar ook op viaducten of rotondes.

Om een groendak of een dak met sedum begroeiing succesvol te realiseren is een duidelijk en doordacht basis ontwerp essentieel. Er moet o.a. met de volgende aspecten rekening worden gehouden.
- Bij nieuw te bouwen woningen of schuur moet de juiste dakbedekking worden aangebracht.
- Bij bestaande woningen moet een voorziening worden getroffen (Wortelwerend folie). Dit ter voorkoming van lekkage door wortelgroei in de dakbedekking.
- De dak belasting mag niet te hoog zijn. Een correcte dak last berekening is de basis voor het slagen van een groen dak.
- Het dakafschot is van belang voor de waterafvoer. Bij te weinig afschot zal dit opgevangen moeten worden door middel van een drainage laag aan te brengen.
- Wind, daar zal de dak opstand gemaakt moeten worden tijdens nieuwbouw, bij bestaande daken kan een grindrand een oplossing zijn.

Wilt u meer informatie over een groen dak, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u voorlichten en u met advies van dienst zijn.

sedum dak aanleg in rotterdam

Sedum dak aanleg in Rotterdam. Klaas den Toom Hoveniersbedrijf heeft recent op een gebouw in Rotter...

Sedum dak met nauwelijks onderhoud

Een groot voordeel van een sedum dak is dat het weinig tot geen onderhoud vraagt....