Wat zijn dakterrassen tuinen

Dakterrassen en / of Daktuinen kunnen we onderverdelen in verschillende groepen:

Intensieve dakterrassen / daktuinen
Extensieve dakterrassen / daktuinen
Balkontuinen

Intensieve daktuinen
Een intensieve daktuin / dakterras is bijvoorbeeld een garagedak, een aanbouw of een kantoorpand-dak waar met bloem en plantenbakken wordt gewerkt of waar substraat wordt gebruikt om extra planten groei mogelijk te maken. Hierdoor lijkt het niet meer op een dak maar meer op een tuin met bijvoorbeeld een terras en een pergola. Dit geheel geeft een heel mooie uitstraling. Er zijn vele mogelijkheden.

Extensieve daktuinen
Een extensief dak is licht van gewicht en onderhouds vriendelijk. Het betreft vaak een dak met sedum- of kruidenbegroeiing (of een combinatie hiervan) en is dus vrijwel geheel zelfvoorzienend. Ook de waterafvloeiing is bij dit soort daken zo geregeld dat het nauwelijks onderhoud vraagt.

Balkontuinen
Dak- en balkontuinen voegen vaak iets extra's toe. Alleen vergen ze wel vakamanschap. Wij hebben al jaren ervaring met het aanleggen en onderhouden van balkontuinen en dak terassen.

Om voor u de juiste daktuin aan te leggen, ontwerpen we eerst specifiek voor u uw daktuin / dakterras. Lees meer over het ontwerpen van daktuinen / dakterassen.

Dakterras aangelegd in Den Bosch

Dakterras aangelegd in Den Bosch...