Sedumdaken

Een sedumdak is eigenlijk gewoon een dak begroeit met Sedum. En Sedum zijn een soort vetplanten. Een belangrijk kenmerk van vetplantjes is dat ze veel vocht kunnen opnemen in hun bladeren. Daarbij zijn sedum planten ook nog eens heel sterk en kunnen ze goed tegen droogte en warmte maar ook kunnen ze goed tegen veel regenwater. En er zijn in ons land regelmatig langdurig natte periodes.

Wat zijn groene daken?

Daken bedekt met sedum planten

Wat zijn groene daken / sedum begroeiing? Een groen dak of een dak met sedum begroeiing is een plat of schuin (deel van een) dak dat is bedekt met sedum planten en eventueel kruiden of andere bodembedekkende vaste planten. Dit kan worden toegepast op schuine daken en platte daken maar ook op viaducten of rotondes.

Om een groendak of een dak met sedum begroeiing succesvol te realiseren is een duidelijk basis ontwerp essentieel.

Waar moeten we op letten

Waar moeten we op letten

Er moet o.a. met de volgende aspecten rekening worden gehouden.
- Bij nieuw te bouwen woningen of schuur moet de juiste dakbedekking worden aangebracht.
- Bij bestaande woningen moet een voorziening worden getroffen (Wortelwerend folie). Dit ter voorkoming van lekkage door wortelgroei in de dakbedekking.
- De dak belasting mag niet te hoog zijn. Een correcte dak last berekening is de basis voor het slagen van een groen dak.
- Het dakafschot is van belang voor de waterafvoer. Bij te weinig afschot zal dit opgevangen moeten worden door middel van een drainage laag aan te brengen.
- Wind, daar zal de dak opstand gemaakt moeten worden tijdens nieuwbouw, bij bestaande daken kan een grindrand een oplossing zijn.

Wilt u meer informatie over een groen dak, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u voorlichten en u met advies van dienst zijn.

voordelen en mogelijkheden van een sedumdak

Voordelen groen dak

  • Geleidelijke regenwaterafvoer
  • Mooi gezichtsbepalend beeld
  • Een duidelijk langere levensuur van dakbedekking
  • Minder gevoelig voor beschadigingen
  • Isolerende werking (warmte en geluid)

Wilt u meer informatie over de voordelen en de mogelijkheden van Groen daken en/of Sedum begroeiing? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

De eerste stap is belangrijk

Het begint met een goed ontwerp!

Als het gaat om het ontwerp van uw Sedum dak dan kijken we natuurlijk naar wat u wilt en wat u mooi vindt. Maar even zo belangrijk is de technische kant van het ontwerp. U wilt tenslotte lang plezier hebben van het Sedumdak maar ook probleemloos plezier beleven aan uw dak. Daarover hoeft u zich geen zorgen te maken als u kiest voor Hoveniersbedrijf Klaas den Toom. Wij hebben inmiddels jarenlang ervaring als het gaat om de aanleg en het onderhoud van Sedum daken. Wij weten waar we op moeten letten om u lang en probleemloos te kunnen laten genieten van uw Sedum dak.

Neem contact met ons op en wij informeren u over de mogelijkheden en de voordelen van een Sedumdak.

Wij staan voor je klaar!

Ook zo onder de indruk van een Sedum dak? Wij denken graag met u mee!

Offerte aanvragen