Dakterras

Bij Klaas den Toom geloven we dat een goed aangelegd dakterras het buitenleven voor lange tijd aangenaam kan maken. Ons uitgangspunt bij het ontwerp is dan ook vaak rust, ruimte en gemak. Op een dakterras heeft u vaak een compleet ander uitzicht dan in een tuin. Daarbij is er vaak meer frisse lucht en meer zon maar ook minder schaduw. Wij helpen u graag bij het ontwerpen en aanleggen van uw eigen dakterras. Hoveniersbedrijf Klaas den Toom bestaat al meer dan 20 jaar.

Hoveniersbedrijf Klaas den Toom

Wat zijn dakterrassen tuinen?

Dakterrassen en/of daktuinen kunnen we onderverdelen in verschillende groepen:

  • Intensieve dakterrassen / daktuinen
  • Extensieve dakterrassen / daktuinen
  • Balkontuinen
Om voor u de juiste daktuin aan te leggen, ontwerpen we eerst specifiek voor u uw daktuin / dakterras.

 

toelichting

Intensieve daktuinen
Een intensieve daktuin / dakterras is bijvoorbeeld een garagedak, een aanbouw of een kantoorpand-dak waar met bloem en plantenbakken wordt gewerkt of waar substraat wordt gebruikt om extra planten groei mogelijk te maken. Hierdoor lijkt het niet meer op een dak maar meer op een tuin met bijvoorbeeld een terras en een pergola. Dit geheel geeft een heel mooie uitstraling. Er zijn vele mogelijkheden.

Extensieve daktuinen
Een extensief dak is licht van gewicht en onderhouds vriendelijk. Het betreft vaak een dak met sedum- of kruidenbegroeiing (of een combinatie hiervan) en is dus vrijwel geheel zelfvoorzienend. Ook de waterafvloeiing is bij dit soort daken zo geregeld dat het nauwelijks onderhoud vraagt.

Balkontuinen
Dak- en balkontuinen voegen vaak iets extra's toe. Alleen vergen ze wel vakamanschap. Wij hebben al jaren ervaring met het aanleggen en onderhouden van balkontuinen en dak terassen.
 

Ontwerp van een daktuin

Ontwerp van een daktuin

Het ontwerpen van een voor u geschikte daktuin / dakterras vergt een specifieke aanpak. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring en onderhouden meerdere tuinen permanent.

Wij ontwerpen samen met u als klant uw daktuin / dakterras.

Het ontwerp proces kent een aantal stappen.

De stappen

De stappen

Stap 1: Technische aspecten in kaart brengen.
U kunt denken aan: maximale dak last, dit heeft invloed op het te gebruiken materiaal. Maar ook moeten we hier kijken naar de plaats van de hemel waterafvoeren. Zo bekijken we samen met u de wensen, mogelijkheden maar ook de beperkingen indien die aanwezig zijn.

Stap 2: Wij zullen uw wensen in kaart brengen en een materiaalkeuze maken.
Nu kunnen we de materialen gaan kiezen welke we kunnen gebruiken.
Voorbeeld van materialen:
- Houten bakken met lichtgewicht daktuin substraat.
- Bakken van Polyesterbeton met lichtgewicht daktuin substraat.
- Er kan ook nog een laag licht gewicht vulmateriaal worden gebruikt.
- Potten in verschillende maten en vormen.
- Bakranden van EPS met polyester afwerklaag.

Zoals u ziet zijn er veel materiaal keuzes, wij adviseren graag maar het laatste woord is aan u.

Stap 3: Ontwerp van de tuin.
Wij maken een schetstekening van uw tuin of dakterras met uw wensen en de geadviseerde materialen erin verwerkt. Pas na goedkeuring van u kunnen we het geheel uitwerken met een bijpassende offerte. Als we complete overeenstemming hebben bereikt kunnen we tot aanleg overgaan.

Wij hebben jaren ervaring in het aanleggen van tuinen op daken en kunnen hierdoor op een zeer efficiënte en kosten effectieve manier uw daktuin of dakterras aanleggen. Laat u verrassen door de ideeën en mogelijkheden.

Wat is belangrijk bij daktuinen & dakterassen?

Een duidelijk ontwerp afgestemd op de maximale dakbelasting is essentieel.


Maar natuurlijk ook afgestemd op uw wensen!

Maar u kunt ook denken aan:
Een goed beregeningsysteem: Zeker op een dak is droogte een grote bedreiging. Hier vooraf goed over nadenken is belangrijk om voor langere tijd plezier te hebben van uw daktuin of dakterras.
Verlichting en stopcontacten.
Duurzame materialen voor de potten en bakken.
Onderhoud en nazorg: Wilt u dit zelf doen of wilt u dit uitbesteden?

Als het gaat om onderhoud nemen wij dit graag (of een deel hiervan) voor onze rekening.
Door het regelmatig controleren van diversen onderdelen op uw dak komt u niet voor verrassingen te staan. Zoals een lege batterij in bijvoorbeeld de watergeefcomputer. Of sproeiers die niet naar behoren werken. Wij kunnen ook het bemesten in het voorjaar verzorgen en de waterafvoering controleren.
Het in de juiste vorm snoeien en houden van de beplanting behoren daar ook bij. Op een dak zijn andere klimatische omstandigheden dan op de begane grond. Dat vraagt in het onderhoud om een andere aanpak.

Wij leveren u een volledige service van ontwerp, realisatie tot onderhoud.

Door onze kwaliteit kunnen we al jaren terug zien op daken die steeds mooier worden en een zeer goede band met onze klanten. Voor een beeld van ons werk kijk eens bij onze voorbeelden.

Wilt u meer weten of heeft u een vraag, bel ons; 0184 - 613 145, of mail ons, wij helpen u graag.

Wij staan voor u klaar!

Ook geïnteresseerd in een daktuin en/of dakterras?

Offerte aanvragen